PlayManija.lt: Mano įspūdžiai apie Wii ir kodėl aš juo nusivyliau - PlayManija.lt

Peršokti prie turinio

-----
Paveiksliukas

Nedarydamas čia jokios intrigos iškart pasakysiu, kad savo Wii šiuo metu ruošiuosi (ir niekaip neprisiruošiu) parduoti. Nors man ir pačiam keista, tačiau ši konsolė atlieka tik kambario puošmenos funkciją, arba liaudiškai pasakius renka dulkes. Na, bet apie viską iš pradžių.

Dar prieš man laimint Wii, kaip tik tuo metu aš pats ypač domėjausi šia konsole. Vis pasižiūrėdavau skelbimus, o vakarais pamąstydavau ar vertėtų ją įsigyti. Galbūt todėl ir ta PEPSI loterija mane taip sudomino ir privertė nusipirkti net keturis PEPSI gėrimo buteliukus. Iš kurių vienas, kaip žinia, buvo laimingas. Na štai vieną dieną aš sau ir sėdžiu nuobodžioj lietuvių pamokoj, suzvimbia kišenėj telefonas, aš jį išsitraukiu tikėdamasis dar vienos LABAS reklaminės žinutės. Atsidarau notification – siuntėjo numeris PEPSI ir parašyta kažkas apie laimėjimą. Staigiai atsidarau visą žinutę ir perskaitau kelis kartus. Džiaugsmo daug, bet kažkaip nepatogu, lietuvių pamoka visgi. Ne ką mažiau džiaugiausi ir atsiimdamas savo prizą – tą didelę baltą dėžę laikydamas savo rankose ir nekantraudamas kol grįšiu namo ir išpakuosiu.

Pirmos žaidimo valandos, žinoma, buvo labai linksmos – įdomus valdymas, smagūs Wii Sports / Wii Sports Resort žaidimukai. Labiausiai patiko mėtyt į kašę bei stalo tenisas. Na ir boksas nieko, bet šiam žaidimui jau būtinai reikia dviejų žaidėjų, nes priešininkas yra tikras botas. Tačiau per pirmas kelias dienas tuos Wii Sports vienam žaisti atsibodo, o antro pulto neturiu. Mano nuomone du pultai turėtų būti standartinėj Wii komplektacijoj – juk žaidimas keliese yra pagrindinis Wii arkliukas. Beabejo, antrą pultą ne bėda ir nusipirkti, tačiau mano sesuo išvažiavo mokytis į sostinę, o tėvams tie visi žaidimai neįdomūs. Planavom su draugais pažaisti kai nusipirksiu dar vieną Wii Remote, tačiau taip atsitiko, kad mano Wii tapo nebenaudojamas greičiau, nei aš spėjau tą pultą įsigyti.

Taigi kaip tikras lietuvis „hakeris“, nusprendžiau savo Wii atsirišti. Ir kaip vėliau paaiškėjo, šis sprendimas buvo tikrai protingas, nes neperėjau nei vieno piratinio žaidimo. Jeigu būčiau juos pirkęs, butų buvę gaila išleistų pinigų. Kokie tai žaidimai buvo? Iškart griebiau legendinius Nintendo „perliukus“ – The Legend of Zelda: Twillight Princess bei Super Mario bros.Wii. Tiek pirmas, tiek antras iš pradžių labai patiko, tačiau nesu aš nei RPG nei plotforminių žaidimų mėgėjas, todėl tiek vienas, tiek kitas atsibodo maždaug per savaitę. Na, galbūt Mario ir neatsibodo, aš per tą savaitę beveik spėjau jį pereiti, liko tik paskutinis lygis, kurio iš pradžių nesugebėjau įveikti, o vėliau jau ir nebenorėjau. Bandžiau ir kitus žaidimus. NFS Hot Pursuit nepatiko, NASCAR irgi prastas, NBA 2K12 valdymas katastrofa, Captain America gal ir nieko, bet pažaidus God of War atrodo labai jau lėkštai, Driver: San Francisco išvis tragedija. Galbūt kiti mane vadins grafikos vergu, tačiau prasta daugelio žaidimų grafika labiausiai mane ir nuvylė. Ypač nustebino tai, kad kai kurie žaidimų kūrėjai (net didelės kompanijos) nesistengia išspausti kažko daugiau iš Wii, kad žaidimas bent gražiai atrodytų. Mano mėgstamiausi žanrai yra lenktynės bei šaudyklės, tačiau Wii šio žanro mėgėjams neturi visiškai ką pasiūlyti. Žinoma, yra visokie apgailėtini NFS bei COD, tačiau man pavydas kyla pamačius Forza 4, Gran Turismo 5 ar Battlefield 3.

Dabar mąstau, kad jei netrūktų man pinigų kitai planuojamai įsigyti konsolei, galbūt ir neparduočiau Wii. Gal kadanors surasiu sau patinkančius Wii žaidimus, o gal šiaip pasilikčiau dėl kolekcijos. Visgi mano pirmoji namų konsolė, anksčiau net „zilitono“ nesu turėjęs. Tačiau ko gero neprotinga man būtų dabar laikyti Wii vien dėl to, kad kelis kart į metus galėtume pažaisti kai susirenka svečiai, giminės, pusbroliai.

Wii tiesiog ne man.
5
  Patinka

Įrašo komentarų: 10

hmmm,aš tai visai norėčiau Wii,nes joje dauguma re dalių nepereita kaip remake,zero ,darkside chronicles ir kitos,dar taip pat palaiko GC žaidimus,tai turbūt tos vienintelės didžiausios priežastys kodėl noriu šios konsolės.Dar mane vilioja žaidimai kaip madworld,no more heroes ir pan.:D
5
Gynga, tikrai mažai išnaudojai wii, žaidi 3rd party žaidimus, kurie ant wii tikrai atrodo absurdiškai. Siūlau pažiūrėti wii ekskliuzyvų, šitie tai ir gerai atrodo ir išnaudoja visas wii galimybes :D +virtual concole yra geriausias dalykas koks galėjo būti ant konsolės :D žiauriai dievinu tai :D
3

LFXiksas, 2012-01-05, 13:37, pasakė:

Gynga, tikrai mažai išnaudojai wii, žaidi 3rd party žaidimus, kurie ant wii tikrai atrodo absurdiškai. Siūlau pažiūrėti wii ekskliuzyvų, šitie tai ir gerai atrodo ir išnaudoja visas wii galimybes :D +virtual concole yra geriausias dalykas koks galėjo būti ant konsolės :D žiauriai dievinu tai :D
Taigi išbandžiau Zelda ir Mario. Zelda greitai atsibodo, bet Mario tai va patiko - toks spalvingas ir smagus, tik va paskutinio levelio taip ir neperėjau :D Šiaip norėčiau dar Super Mario Galaxy pabandyt nes vienintelis žaidimas Gamespot'e įvertintas 10, bet va Wii Remote batareikos baigėsi, vis nenusiperku naujų. Gal dar koks Metroid: Other M patiktų, nors iš gameplay video pernelyg nesužavėjo, nes nelabai mėgstu visokių loginių puzzle elementų veiksmo žaidimuose.O Virtual Console kažkaip netraukia, nesu retro žaidimų mėgėjas.
1
Man atrodo ne tu nusivyliai wii, o wii tavim, nes tu tikrai neišnaudojai jos pilnai. Beto, kad LOZ: TP tikrai nuostabus žaidimas vienas iš geriausiu Adventure, ne RPG žaidimų kurios esu žaides.
2
Same here, nejaučiu jokios nostalgijos Nintendo išskirtiniams žaidimams, todėl Wii, man asmeniškai, nieko vertas. Taip, kai atsirado buvo novatoriškas, kitoks, su išskirtiniu valdymu ir grafika pakenčiama buvo, o dabar, praėjo 6 metai. Į priekį laiku nukeliavom nemažai, kaip ir technologiniu požiūriu. Wii šiuo punktu yra pasenęs, visiškas dinozauras. Galų gale, viskas priklauso nuo žmogaus, ko jam reikia ir kokie jo prioritetai žaidžiant. Kas jam sukelia malonumą žaidžiant bei padeda atsipalaiduoti ar užsimiršti ir pasinerti į kompiuterinį pasaulį. Tiem, kam ši konsolė yra reikalinga ir yra ne tik puošmena, džiaugiuos dėl jų, man, kaip ir GYNGAI, tik svoris knygoms prilaikyti :thumbsup4:
1

Epikus, 2012-01-13, 09:20, pasakė:

Same here, nejaučiu jokios nostalgijos Nintendo išskirtiniams žaidimams, todėl Wii, man asmeniškai, nieko vertas. Taip, kai atsirado buvo novatoriškas, kitoks, su išskirtiniu valdymu ir grafika pakenčiama buvo, o dabar, praėjo 6 metai. Į priekį laiku nukeliavom nemažai, kaip ir technologiniu požiūriu. Wii šiuo punktu yra pasenęs, visiškas dinozauras. Galų gale, viskas priklauso nuo žmogaus, ko jam reikia ir kokie jo prioritetai žaidžiant. Kas jam sukelia malonumą žaidžiant bei padeda atsipalaiduoti ar užsimiršti ir pasinerti į kompiuterinį pasaulį. Tiem, kam ši konsolė yra reikalinga ir yra ne tik puošmena, džiaugiuos dėl jų, man, kaip ir GYNGAI, tik svoris knygoms prilaikyti :thumbsup4:
b***** jei wii pasenes tai NES išvis tada kaip akmens amžius, bet žinai ką nors ir senas NES su galima tikrai linksmai praleisti laiką ir nemanau, kad keisčiau jį į jokia nauja konsolę.
4
atsiprasant suda bandei lost. ir su sudais lygint console. taip visuomet gaunas.Turiu as patikek wii zaidimu tonas, kiek dar gc prisikepes.~150 turetu but.Budavo ispudziu daug tikrai kai isirasydavau, bet veliau mesdavau. bet daug zaidimu kai as ju laukdavau atrinkinedavau ir buvo tokie genialus kaip NMH 1 2. RE. Ar tie patys bully portas bet su motion valdymu. visi tie geimai turi stiprias puses, jiem grafika nesvarbi, daugelis ju gauna veliau portus i next gen consoles kaip NMH pvz. ir is tos dideles zaidimu pasirinkimo ivairoves isemus bent jau 70% vaikisku zaidimu, tarp tu 30 lieka bent tikrai kokie 10% grynu perlu. Bet ir dabar neprisiruosiu nes laiko nerandu fragile pereit, ar dar kruva kitu tikrai zaviu zaidimu. Ir is vis, kai dabar ispopuliarejo tie portinimai, isvis zudomi ekskliuzyvai, nes upscalina rez, pakeicia texturas, prideda normal mapus jom ir parduoda kaip nauja zaidima, o kad valdyma praknisa ir zaidimas tampa nepatrauklus niekam nebeidomu. Visi tie HARDCORE gameriai net neisivaizduoja kokie zaidimai turi but losiant savo BF'us ar etc. (taip ir as juos losiu bet nei vienas man ju neatstos tu zaidimu kurie turi viena dalyka - Istorini siuzeta kuris intriguoja.)HATE IT OR LOVE IT, BUT THATS TRUE.
2

Fisherman, 2012-01-13, 22:27, pasakė:

b***** jei wii pasenes tai NES išvis tada kaip akmens amžius, bet žinai ką nors ir senas NES su galima tikrai linksmai praleisti laiką ir nemanau, kad keisčiau jį į jokia nauja konsolę.
Visiškai teisingai, NES išvis "vieni kaulai", bet jau kaip minėjau, kiekvieno čia asmeninis reikalas. Jei tavo skoniui tinka - laimingas esi, liuks, jei ne - tai ne. Neįsivaizduoju savęs lošiančio tik su pvz. tuo pačiu NES ar Wii, kai yra x360 ir PS3. Čia tas pats, kas žiūrėt vien nespalvotus begarsius filmus ir sakyt, niekad neičiau į kino teatrą žiūrėt 2D ar 3D, nes dar neišnaudojau visų bilietų į 1890 metų filmus. Šita tema diskutuoti būtų galima be galo be krašto, tačiau nematau reikalo fanboy'ų karų kelt :thumbsup4:

red-cat_eX, 2012-01-13, 23:10, pasakė:

atsiprasant suda bandei lost. ir su sudais lygint console.
Sako žmogus, kuris prisipažino, jog pats prisiplagijavo tiek žaidimų, kad po to nesugebėjo nė vieno dorai pabaigt... lol

red-cat_eX, 2012-01-14, 19:04, pasakė:

GTFY. baigiau per gyvenima daugiau nei tu zaidimu ir net nezinai kuriuos baigiau kuriu ne. Tai nemanau kad tau cia reiketu teigt.
:) Klaune, "daugiau žaidimų pabaigęs nei aš", iš tavęs čia juokiuos, o ne teiginius rašau.
-1
GTFY. baigiau per gyvenima daugiau nei tu zaidimu ir net nezinai kuriuos baigiau kuriu ne. Tai nemanau kad tau cia reiketu teigt.
0
Man keista jei didžiausias dėmesys krypsta į grafiką, o ne į istoriją ir gameplay, tai du svarbiausi žaidimo varikliukai, ir tik po to grafika :thumbsup4: net senuką Doom smagu pažaisti yra, NES konsolė turi tikrai savo perlų: Ninja Gaiden serija, Little Nemo, Duck Tales I&II, Darwing Duck, Double Dragon, Battletoads ir dar kalną kitų, o Wii lygiai tas pats, žaidimų turi gyva kalną, gerų ir blogų, tačiau kaip minėjai esi fps ir lenktynių fanas, rinkis PC arba X'ą (kurį tu man rodos gavai) Wii skirtas daugiau JRPG, adventure, platformer arba party žaidimams. :)
2
Puslapis 1 iš 1

Šį įrašą citavo [ Citavimo nuoroda ]

Šio įrašo dar niekas necitavo