• Impaler
    Impaler

    Žaidimų kūrimo festivalis „LT Game Jam“ grįžta į didžiuosius Lietuvos miestus

    Didžiausias pasaulyje žaidimų kūrimo hakatonas „Global Game Jam“ vėl atveria metų žaidimų renginių kalendorių ir Sausio 31 – Vasario 2 dienomis „LT Game Jam“ pavidalu sugrįš ir į didžiuosius Lietuvos miestus. Renginio organizatoriai Lietuvoje, „Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija“ (LŽKA), kviečia savaitgalį praleisti kuriant žaidimus Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Vilniuje, Kauno technologijos universiteto informatikos fakultete Kaune bei Mokslo ir technologijų parke Klaipėdoje.

    Kaip ir praėjusiais metais, tikimasi sulaukti apie 700 renginio dalyvių, rašoma pranešime spaudai. Pasak organizatorių, maždaug tiek žmonių šiuo metu dirba žaidimų kūrybos sektoriuje Lietuvoje, tačiau „LT Game Jam“ renginys išsiskiria tuo, kad čia susirenka nemažai kitų sričių profesionalų, besidominčių žaidimais ir norinčių „pasimatuoti“ jų kūrybą. „Game Jam formatas yra neįpareigojantis ir atviras visiems – tai nėra konkursas, tai bendruomenei ir industrijai stiprinti skirtas renginys. Tiesa, tradiciškai išskiriame patiems dalyviams labiausiai patikusius žaidimus. Kadangi žaidimų kūryba apima įvairias sritis – programavimą, dizainą, dailę, muziką – panaudoti savo įgūdžius ar kažko naujo išmokti gali platus ratas žmonių“, – renginio idėją komentavo LŽKA valdybos pirmininkas Šarūnas Ledas.

    „LT Game Jam“ dalyvių įvairovė ir galimybė kažką kartu sukurti skirtingų patirčių turintiems žmonėms yra pagrindinės priežastys, paskatinusios didžiausią Lietuvoje žaidimų kūrimo studiją „Nordcurrent“ prisidėti prie renginio. „Tai yra geriausias būdas besidomintiems žmonėms pamatyti, kaip iš tiesų kuriami žaidimai, ir patiems tapti šio proceso dalimi. Žinoma, „LT Game Jam“ viskas vyksta labai greitu tempu, prototipą reikia sukurti per dvi dienas, o rinkai tinkamo žaidimo kūryba gali užtrukti ir kelerius metus. Bet būtent todėl, kad viskas vyksta vienoje vietoje, žmonės gauna galimybę kartu dirbant greitai perprasti svarbiausius žaidimo kūrybos elementus. Mes ir studijoje iš tiesų šiemet norime labiau susikoncentruoti ir dirbti visi kartu vienoje vietoje – iš kelių skirtingų ofisų jungsimės į vieną erdvę ir palaikysime Game Jam dvasią“, – pasakojo „Nordcurrent“ komunikacijos vadovas Kęstutis Baltaduonis.

    Oficialūs pasaulinės iniciatyvos „Global Game Jam“ renginiai jau daugiau nei dešimt metų vyksta pagal specifinį formatą. Viskas prasideda penktadienio vakarą (pradžia Lietuvos renginiuose – 19 valanda), ir laukiama šių metų temos paskelbimo. Temą sužino tiktai vietos renginio dalyviai ir turi saugoti paslaptyje iki tol, kol „Game Jam“ prasidės vėliausioje pagal laiko zonas teritorijoje – Havajuose. Pati tema kasmet vis kitokia, bet visuomet būna tokia, kurią galima plačiai interpretuoti, pavyzdžiui, kūrėjai bandė atsakyti į klausimą „Ką man reiškia namai?“, anksčiau teko kurti žaidimus su idėja „Ką darome dabar?“, taip pat buvo bangos, transmisija, ritualai ir panašiai. Tuomet dalyviai susiburia į komandas ir imasi darbo. Laiko sukurti žaidimų prototipams skiriama iki sekmadienio popietės, tada visi sukelia savo kūrinius į pasaulinę „Global Game Jam“ svetainę, o vietinio renginio lokacijoje vyksta sukurtų žaidimų vaizdo klipų peržiūros. Lietuvos žaidimų kūrėjų bendruomenėje „LT Game Jam“ turi išties svarbų vaidmenį, nes jo istorija yra dar senesnė nei pasaulinio „Global Game Jam“ – pirmasis renginys įvyko Kaune 2002-aisiais metais ir tapo antruoju pasaulyje tokio tipo renginiu. Nuo tada „LT Game Jam“ vis paaugdavo ir sulaukdavo ne tik vis didesnio dalyvių kiekio – pernai Vilnius pateko tarp 10 aktyviausių miestų pasaulyje – bet ir pačių kūrinių skaičiaus. 2020-ųjų rezultatais LŽKA ketina pasidalinti iškart po renginio.



    Atsiliepimai

    Rekomenduojami komentarai

    Komentarų nėra.



    Prisijunkite prie pokalbio

    Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

    Svečias
    Parašykite komentarą...

    ×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

    ×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Nuotraukos

  • Naujausi video